Posted on

Inginerul invers un PSU pentru a schimba tensiunea de ieșire

[semicolo] are o grămadă de vechi PSU pe care a scos-o din unele imprimante de matrice de la Lexmark. În forma lor de acțiuni au scos 40V, care este aproape de Max de 35V, el trebuie să ruleze motoarele pas cu pas pe o imprimantă 3D pe care o construiește. Deci, el inversează proiectarea PSU pentru a-și schimba producția.

În partea stângă puteți vedea partea de sus a PCB. [Semicolo] a răsturnat-o și a rupt o fotografie a urmelor de pe fundul plăcii. Cu un pic de lucru în GIMP (software-ul de editare a imaginilor Foss) a reușit să transforme urmele la alb-negru. Suprapunerea fotografiei de sus cu o transparență de 50% a urmelor a făcut destul de ușoară conexiunile și a genera schematică pentru hardware. Acesta este un truc cu adevărat uimitor!

Imaginându-se cum este menit să lucreze este un mare pas în atingerea scopului său. Următorul pas a fost să vezi dacă ar putea îndoi circuitul voinței sale. El a alergat anterior în hack-urile ATX PSU, care a modificat tensiunea de recomandare în cumpărare pentru a modifica ieșirea. El a apucat o foaie de date pentru regulatorul de șunt variabil HA17431. Ea stabilește cum să reglați ieșirea pe baza valorilor unor componente externe. El a scăzut într-un singur rezistor, iar ieșirea determinată 31V, bine în intervalul său țintă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *