Posted on

Este jocul pentru Baofeng în Europa?

Pentru iubitorii de radio din întreaga lume, radiourile portabile chineze la prețuri accesibile, create de Baoferng, precum și alte branduri au fost un plus de bun venit la arsenalul lor. Ei fac un prim transceiver adecvat pentru un nou licențiat, un portabil la îndemână pentru orice tip de radio amator, precum și o bază accesibilă pentru experimentarea UHF sau VHF. Din păcate, cu cheltuielile reduse vine ceva de reputație de a nu avea cea mai curată producție spectrală, precum și se pare că acest lucru a prins interesul autorităților de reglementare în Germania, precum și Polonia. În Germania, acest lucru a dus la declarația unei interdicții de vânzări (PDF în limba germană), care pare să se repete în restul UE.

Se pare că ceea ce sa întâmplat este că calitatea înaltă a radiourilor Baofeng în vânzare nu se potrivește cu cele declarate în documentele de conformitate, ceea ce ar trebui să vină sincer ca o surpriză pentru nimeni. Este fascinantă faptul că hârtia menționează în mod specific Baofeng UV-5R, deoarece se pare că ne-ar fi probabil ca un joc inevitabil de Whack-A-Mole să apară cu exact aceleași radio care apar sub numele de marcă tot mai mult, precum și numerele de parte. UV-5R fundamental apare deja sub o serie de variante, de exemplu cel în care acest lucru este scris este un identic aproape identic, oricât de puternic BF-F8, deci acest lucru ar trebui să nu fie încă o surpriză.

Dacă vă conectați online în Europa ar trebui să vă panică cumpărați un baofeng în timp ce încă mai puteți? cel mai probabil nu, dacă nu aveți cu adevărat nevoie de unul. Ceva ne spune că vor rămâne ușor oferite de sursele obișnuite de peste mări, de mai mulți ani. Pe de altă parte, aceasta nu este prima dată când un regulator a crescut preocupările legate de acest tip de radio.

Vă mulțumim [2ftg] pentru vârf.

Imaginea antetului: Варвара каминская, cc by-SA 4.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *